U Hrvatskoj PDV 25 posto

Bez autora
Feb 19 2012

Hrvatski sabor izglasao je povećanje opšte stope PDV sa 23 na 25 posto, koja će se primenjivati od 1. marta 2012. godine. Uz drugi najveći PDV u Evropi, doneta je i međustopa od deset posto na jestiva ulja i masti, dečju hranu i isporuke vode. Takođe, izmenama Zakona o PDV-u je regulisano da se od početka iduće godine snižena stopa PDV-a od deset posto primenjuje i na ugostiteljstvo, odnosno hranu u ugostiteljskim objektima, bezalkoholna pića, vina i pivo u tim objektima. Sabor je većinom glasova podržao i izmene poreza na dohodak tako da se neoporezivi deo povećava sa 1.800 na 2.200 kuna. Izmenjen je i Zakon o doprinosima kojim se od 1. maja 2012. godine opšta stopa doprinosa za zdravstveno osiguranje smanjuje sa 15 na 13 posto, a promenjen je i Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju.

U Hrvatskoj PDV 25 postoHrvatski sabor izglasao je povećanje opšte stope PDV sa 23 na 25 posto, koja će se primenjivati od 1. marta 2012. godine.

Uz drugi najveći PDV u Evropi, doneta je i međustopa od deset posto na jestiva ulja i masti, dečju hranu i isporuke vode.

Takođe, izmenama Zakona o PDV-u je regulisano da se od početka iduće godine snižena stopa PDV-a od deset posto primenjuje i na ugostiteljstvo, odnosno hranu u ugostiteljskim objektima, bezalkoholna pića, vina i pivo u tim objektima.

Sabor je većinom glasova podržao i izmene poreza na dohodak tako da se neoporezivi deo povećava sa 1.800 na 2.200 kuna.

Izmenjen je i Zakon o doprinosima kojim se od 1. maja 2012. godine opšta stopa doprinosa za zdravstveno osiguranje smanjuje sa 15 na 13 posto, a promenjen je i Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik